INXS Mondkap Masker

€4,95 €2,50
Artikelcode 1x INXS
✔️Beschermt je luchtwegen tegen besmette lucht, fijnstof, dampen en nevels ✔️Voorgevormd ✔️Snel op te zetten ✔️Hoogcomfort met een stoffilterklasse
  • Koop 20 voor €17,99 per stuk en bespaar -620%
Levertijd: Voor 23:30 besteld, dezelfde werkdag nog verzonden!
Bescherming FFP2
Merk INXS
Maskerstijl Cup
Keurmerken CE Goedgekeurd
Wat is een INXS Klasse 2 masker?
Het INXS masker heeft een geavanceerde elektrostatisch geladen microfiltermedia die zijn ontworpen voor gemakkelijke ademhaling. Het masker heeft een cup-vormige pasvorm. De federale overheidsinstantie NIOSH heeft deze maskers getest en goedgekeurd. Het masker is ontworpen om blootstelling aan bepaalde deeltjes in de lucht te helpen verminderen (waaronder fijne stofdeeltjes, “natte” deeltjes en nevel). En beschermd je dus tegen bacteriën en virusdeeltjes. Dit masker heeft een verstelbare neusklem om te zorgen voor een veilige afdichting en dempend schuim voor extra comfort op de neus. Dit masker is te koop in onze webshop en is sterk aan te raden om te dragen tijdens deze uitbraak.
 
Hoe zet ik het INXS masker veilig op?
Voordat je het masker uit de verpakking haalt, is het van belang om je handen goed te wassen. Haal vervolgens het masker uit de verpakking en zorg dat je alleen de buitenkant van het masker aanraakt. Zet het masker over je mond en bevestig het onderste elastiek over het hoofd aan de achter van de nek. Het tweede elastiek kun je bevestigen aan de bovenkant van je hoofd. Zorg dat de elastieken niet gedraaid zitten en pas eventueel aan. Druk de metalen strip bij de neus aan om zo het masker goed af te sluiten. Test of het masker goed is afgesloten door 3 keer hard uit te ademen in het mondkapje. Als je lucht bij
je neus weg voelt glippen kun je de neusstrip aanpassen en kijken of het beter is afgesloten. Raak zo min mogelijk het kapje aan tijdens het dragen. Als je masker vochtig wordt tijdens het dragen is het verstandig om deze te vervangen.
 
Ook kun je via dit filmpje zien hoe het masker gedragen moet worden:
 
 
 
 
Hoe verwijder ik het masker veilig van mijn gezicht?
Om het masker te verwijderen moet je ervoor zorgen om niet het masker aan te raken. Deze kan namelijk besmet zijn. Raak alleen de elastieken aan en verwijder het masker ook door alleen de elastieken van je hoofd te halen. Wanneer het masker van je hoofd is verwijderd, kan je het in een gesloten vuilniszak gooien. Zorg, na het weggooien, dat je je handen weer wast met een alcoholische zeep.
 
Hoe vaak mag ik het mondkapje gebruiken?
Deze mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik en mogen ook niet meer dan 1 dag gedragen worden. Er wordt natuurlijk aangeraden om zo min mogelijk naar buiten te gaan tijdens de uitbraak van het virus. Helaas is dit toch vaak niet helemaal te doen. Het is dan ook verstandig om meer dan één mondkapje te kopen wanneer je toch van plan bent om naar buiten te gaan.
 
Zit er een verschil in de pasvorm van Klasse 2 maskers?
Er zit een verschil in de pasvorm van deze maskers. De maskers kunnen opvouwbaar zijn of kunnen cup-vormig zijn. In onze webshop zijn beide maskers te vinden. De 3M 9332 masker is een opvouwbaar masker en de 3M 8210 of het INXS is een cup-vormig masker. Het is van belang om goed te kijken welk soort masker jij hebt, zodat het masker goed kan worden gedragen.
 
Hebben de maskers een keurmerk en moeten ze aan bepaalde normen voldoen?
Alle maskers zijn CE gekeurd. CE-markering is de commerciële markering van de Europese Gemeenschap voor nagenoeg alle apparatuur die wordt verkocht of voor de eerste keer binnen het Europees Economisch Gebied wordt gebruikt. Het is voor de overheid en gebruiker het bewijs dat het product voldoet aan alle van toepassing zijnde richtlijnen op het gebied van veiligheid en compatibiliteit. De maskers moeten daarnaast ook nog voldoen aan een aantal normen. Dit is de EN-149 2001 norm. Deze norm let op de volgende dingen:
 
  • De filter efficiëntie van het masker.
  • De lekkage van het masker
  • Mogelijke hergebruik
  • Reinigings- en desinfecteermaatregelen
  • Ademhalingsintensiteit
 
Al deze normen kunnen vervolgens worden gecategoriseerd. Dit zijn de Klasse 1, 2 en 3 maskers. 
 
Voor meer informatie over het virus, het dragen van mondkapjes en de specificaties van onze mondkapjes klik dan hier. U kunt ons altijd bereiken op [email protected]
0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen