Hoe doe ik mijn handschoenen veilig aan/uit?

Veilig handschoenen dragen

Je kan onze Ongepoederde Nitril Handschoenen bestellen in de maten S, M, L en XL

Naast het toepassen van handhygiëne is het gebruik van handschoenen een goede maatregel om besmettingen te voorkomen. Volg onderstaande regels op voor een juist gebruik:

 • Draag handschoenen: 
  • Als er kans is dat je handen direct of indirect komen met lichaamsvocht, slijmvliezen, niet intacte huid of ongereinigde instrumenten die hiermee in aanraking zijn geweest.
  • Als er kans is op overdracht van specifieke micro-organismen via je handen.
  • Als je zelf wondjes (niet intacte huid) hebt op je handen.
 • Pas voor en na gebruik altijd handhygiëne toe, maar nooit op gehandschoende handen.
 • Zorg dat je handen goed droog zijn als je handschoenen aantrekt om huidirritatie te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat handschoenen tijdens het dragen niet in contact komen met  je gezicht, kleding, andere persoonlijke beschermingsmiddelen en omgevingsmaterialen zoals (mobiele) telefoons en tablets, deurknoppen, bedgordijnen, apparatuur, toetsenborden, schrijfgerei enzovoort. 
 • Trek je handschoenen direct uit na het cliëntgebonden contact

 

Hoe trek ik mijn handschoenen veilig uit? 

Pas voor en na het uittrekken van de handschoenen altijd handhygiëne toe. Want ook als je handschoenen op de juiste manier uittrekt, kunnen micro-organismen op je handen terecht komen. Verwissel handschoenen daarnaast direct als ze zichtbaar kapot, nat of vies zien. Deze video hieronder laat zien hoe je handschoenen het beste uit kunt trekken.

 1. Trek de eerste handschoen uit door deze ter hoogte van de handpalm vast te pakken, omhoog te trekken van de huid af en vervolgens van de hand af te schuiven.
 2. De tweede handschoen trek je uit door met de andere hand (zonder handschoen nu) bij de opening voorzichtig aan de binnenzijde beet te pakken de handschoen binnenste buiten te keren terwijl je hem van de hand afschuift.

 

Welke maat moet ik bestellen? 

Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat besteld, is het verstanding om je hand op te meten. Alsnog niet zeker over welke maat je moet bestellen? Voor kinderen raden wij een S aan, vrouwen raden wij een M aan en voor mannen een L. Je kan ons ook altijd een bericht sturen met daarin je lengte en gewicht, dan zoeken wij de juiste maat voor je!